Glutenvrije Whoopies

Whoopies / glutenvrij / bosbessen

Het is weer die tijd van het jaar dat de dagen korter en donkerder worden, kouder en killer en we de gezelligheid in huis weer gaan opzoeken.
Niets gezelliger dan met jouw bubbel een gezelschapsspel spelen voor de open haard en met de geur van koekjes die het hele huis vult en je die lekkernij op tafel kan toveren om ieders hartje te verwarmen met een heerlijk koekje.
Deze zijn bovendien klaar in een mum van tijd, lekker smeuig én glutenvrij!
Sta jij al te popelen om deze te maken ?

Wat heb je nodig:

– 1 zakje vanillesuiker
– 80 gr Zusto ( suikervervanger )
– bosbessenconfituur
– 100 g boter
– 2 eieren
– ½ kl bakpoeder
– 200 g glutenvrije bloem ( Traindevie )

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Laat de boter op kamertemperatuur komen en klop deze met de suiker romig op samen met de vanillesuiker. Meng er nadien de eieren een voor een door.
– Nadien voeg je pas de droge ingrediënten toe, de bloem en bakpoeder.
– Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
– Rol het deeg in bolletjes ter grootte van een knikker en leg ze op de bakplaat. Leg ze een beetje uit elkaar want deze zullen nog uitlopen tijden het bakken.
– Schuif de balletjes voor 13 minuten in de oven en laat ze nadien afkoelen op een rooster.
– Eens de koekjes zijn afgekoeld kan je de ene helft bestrijken met de confituur en plaats je er een ander koekje tegen. Doe dit met alle koekjes.
– Voor extra feestelijke touch kan je de koekjes afwerken met cake stuff en glitters.

Smakelijk!

Liefs,

Elle x

Recept gebaseerd op whoopies van Libelle lekker
Eetbare glitter en cake stuff te verkrijgen bij Mill & Mortar: https://www.camellia-s.be/mill-mortar/aanbod/specerijen/?categories=1432

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s