Glutenvrije torentoast / Chorizo / gegrilde paprika / rucola
Als je me vraagt wat ik het meeste mis in mijn glutenvrij dieet dan hoef ik niet te twijfelen dat ik een gewone boterham echt echt echt zo hard mis!
Ik ben echt een boterhammenliefhebber en daar had ik het het moeilijkste mee om dat achterwegen te laten. Want ik heb dan zo mijn lievelingsbeleg op verschillende soorten brood.
Een boterham met prepare eet ik het liefst op een vers sneetje zacht wit brood al heb ik een sneetje kaas liever op een toast. En zo was het moeilijk zoeken naar het geschikte glutenvrije brood aangezien dat alles snel droog of kruimelig smaakt en langs de andere kant kan je er dan weer moeilijk lekkere krokante broodsoorten invinden.
Maaaaaaar ik vond het lekkerste alternatief ooit…
Een zacht getoast meergranen broodje van Traindevie ! En dit met lekkere, smaakvolle ingrediënten maakt mijn boterham al helemaal niet meer saai.
Benieuwd naar dit simpele toastje die je gewoon leuk kan presenteren als een toren?

Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 4 sneetjes glutenvrij meergranen brood
- 80 gr flinterdunne sneetjes chorizo
- 2 rode paprika’s
- Handvol rucola
- Olijfolie
- Peper & zout
- Italiaanse kruiden
Bereiding:
- Spoel de paprika’s, halveer ze en haal de zaadlijst eruit.
- Leg de paprika’s met de schil naar boven, besprenkel met olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout. Plaats 30 tal minuten in de oven tot de schil gepoft is.
- Haal uit de oven en bedek met plasticfolie. Zo kan je na het afkoelen de pel er veel makkelijker afhalen.
- Pel de paprika’s en versnijd in dunne reepjes. Heb je er na het beleggen van jouw toast over, dan ken je deze makkelijk bewaren in de olie die is overgebleven in jouw ovenschaal.
- Halveer de sneetjes brood en toast ze krokant naar wens.
- Beleg met de flinterdunne chorizo, paprika’s en rucola bovenop en een draai van de pepermolen. Herhaal tot een toren van 4 laagjes.
Smakelijk !
Liefs,
Elle x