Pasta / lamsgehakt / aubergine / feta
Comfort food on rainy days en ja deze hebben we écht wel nodig tijdens deze dagen.
Een bord vol vitamienen waarvan je gezellig opwarmt tijdens de koude donkere dagen dan ben je met dit recept op het juiste adres.
En zoals jullie weten hou ik ook van restjes verwerken in een gerecht zodat we niets hoeven weg te gooien en dit kan ook perfect bij deze.
Met deze pasta kan je gerust gaan spelen met een halve aubergine en een stukje feta die je nog hebt liggen in de koelkast. Of heb je geen groene olijven meer in huis, dan kan het ook perfect met zwarte olijfjes.
Voor dit gerecht deed ik nog eens een tripje naar Brussel, naar onze favoriete winkel Rob the gourmets market. Als je een foodie bent, dan ben je hier tijdens het winkelen écht wel in dromenland. Wat een mooie producten in alle kleuren en ja ook in geuren. Als je hier je hier jouw boodschappen doet, hoef je zeker en vast geen 2 winkels te doen omdat ze in die ene winkel dat ene product niet verkopen. Bij Rob kan je echt alles vinden of je nu gaat voor een Vlaamse klassier of een Indisch gerecht… Rob heeft het in huis!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 4 el olijfolie
– 2 teentjes look ( fijn geperst )
– 1 sjalot ( fijngesnipperd )
– 1/2 chilipeper ( fijngesnipperd )
– 1/2 kg lamsgehakt
– 1 aubergine
– 1/2 courgette
– 400 gram pasta ( naar keuze )
– scheutje rode wijn
– 1 el suiker
– 1 tl paprikapoeder
– 3 tl oregano
– 20 tal groene olijven
– 25 gr kappertjes
– 200 gram feta
– 1 blik tomatenblokjes
– handvol basilicum ( afwerking )
Bereiding:
– Verhit de olijfolie, stoof de look, sjalot en de chilipeper aan en bak het gehakt rul in deze pan.
– Was de aubergine en de courgette, versnijd in kleine blokjes en stoof de groenten beetgaar. Voeg nadien het gehakt toe bij de groenten in een grote kookpot en blus met een scheut rode wijn.
– Nadien kan je de tomatenblokjes samen met de suiker, paprikapoeder en oregano toevoegen en zet op het laagste vuur voor minimum 30 minuten. ( Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe meer de smaken vrijkomen. )
– Versnijd intussen de olijven en breng een kookpot met gezouten water aan de kook.
– Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
– Voeg de olijven en de kappertjes toe bij de saus en kruid af met peper en zout.
– Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water, voeg toe bij de saus.
– Roer alles goed om en laat nog een 2 tal minuten pruttelen op het zachte vuur, zodat alle smaken in de pasta kunnen trekken.
– Verdeel de pasta over de borden, verkruimel de feta boven elke portie en werk af met verse basilicum.
Smakelijk!
Ook benieuwd geworden naar Rob the gourmets market ? Neem dan snel een kijkje via hun website en goed nieuws ! Er is ook een online e-shop !
https://www.rob-brussels.be/
Liefs,
Elle x