Lasagne gemengde paddenstoelen en truffel

Open lasagne / mix van paddenstoelen / spinazie / ricotta / truffel

Joepie ik mocht alweer fijn boodschappen doen bij Rob the gourmets market en dit doe ik met plezier. Normaal gezien ben ik meestal wel voorbereid en gewapend met een boodschappenlijst om naar de supermarkt te gaan. Maar als ik een tripje voorzie naar Robs weet ik al dat een boodschappenlijst tevergeefs is. Vanaf je nog maar één voet hier binnen zet stromen de ideeën al binnen. Je krijgt hier écht zin om te koken en allerlei producten te gaan verwerken in nieuwe gerechten. Je wordt hier steeds overspoeld met een inspiratiegolf om U tegen te zeggen.
En deze keer mag ik ook opnieuw iemand onder jullie gelukkig maken met een foodbox waarin je alle ingrediënten kan terugvinden om deze feestelijke lasagne met truffel te maken.
Een mand vol lekkers ter waarde van 100€.
Als jij graag wil meedoen, klik dan snel even door naar mijn Instagrampagina om deel te nemen. https://www.instagram.com/a_pinch_of_odelle/

Wat ik voor jullie ging klaarmaken of wat ik in de winnaarsbox zou steken was voor mij nog een groot vraagteken onderweg naar Rob. Maar bij het binnenkomen wist ik het onmiddellijk.
Je wordt hier verwelkomd door een kleurrijk assortiment aan paddenstoelen en toen ging er een belletje rinkelen.
Ik wou zowel comfort food als een feestelijk gerecht voorzien en dit kan perfect met deze !
Maak jij jouw lasagne in een mooie grote ovenschaal die gezellig in het midden van de tafel komt waarvan iedereen zichzelf kan bedienen naar hartenlust of presenteer jij deze als een open lasagne voor een feestelijke touch waarvan jouw bubbelvrienden enkel nog WAUW kunnen uitspreken en verder met hun mond open blijven zitten om die eerste hap naar binnen te werken.


Wat heb je nodig voor 4 personen

-200 g oesterzwammen
– 150 g pholiotte
– 250 g mix van paddenstoelen ( Champignon mix luxe Rob )
– 8 vellen lasagne
– 300 g spinazie
– 250 g ricotta
– 40 g carpcaccio van truffel
– bloem
– goede boter
– 500 ml melk
– peper en zout
– nootmuskaat
– 2 sjalotten
– handvol verse peterselie ( fijngesnipperd )
– 2 teentjes look ( fijngeperst )
– stukje pecorino

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Spoel de spinazie en zwier droog. Pel de sjalotten en snipper fijn. Pel de look en pers fijn. Was de peterselie en snij deze zeer fijn.
– Borstel vervolgens de paddenstoelen proper. Smelt een klontje boter in een pan, stoof de helft van de ui en de look aan, zet dan het vuur hoger en voeg de paddenstoelen toe.
– Bak de paddenstoelen gaar en bestrooi met peterselie. Zet aan de kant.
– Stoof de andere helft van de sjalot aan en voeg de spinazie toe. Gaar de spinazie, deze zal tot ¼ de slinken in volume. Giet deze door een zeef, zodat de spinazie zo weinig mogelijk vocht vast houdt.
– Maak een roux, blus met de melk en maak een bechamelsaus.
– Na het opkoken, zet het vuur lager en voeg de ricotta toe. Laat versmelten in de saus en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
– Breng een grote kookpot water aan de kook. En kook de lasagnevellen 2 minuten voor.
– Haal ze uit het kokend water en laat goed uitlekken.  Opgelet! Bij sommige merken kunnen de vellen aan elkaar gaan plakken. Leg ze daarom goed uit elkaar !
– Neem een ovenschaal en verdeel de bodem met een laagje ricottasaus en leg hierover een laag lasagnevellen, nadien de spinazie en dan de paddenstoelen die je opnieuw overgiet door de kaassaus.
En bouw zo laagje per laagje op.
– Overdek met een laag geraspte pecorino en plaats voor 15 minuten in de oven.
– Serveer met bovenop elk stukje lasagne de carpaccio van truffel voor een verfijnde smaak.

– Indien je dit gerecht wil serveren met de feestdagen kan je er voor kiezen om jouw lasagne als een open lasagne op te dienen. Dit omdat zelfgemaakte lasagne meestal niet in een mooi stuk blijft bij het versnijden en opdienen van de lasagne.
Door middel van een open lasagne, laagje per laagje te serveren krijg je ook onmiddellijk te zien welke ingrediënten erin verwerkt zijn en het oogt nog mooi ook.

-Voor het serveren van een open lasagne: Kook de lasagne voor de volledige tijd zoals aangegeven op de verpakking.
– Start met een een deeltje van het lasagnevel op het bord te leggen en vul dit stukje op met spinazie en paddenstoelen en druppel er ricottasaus over.
– Vouw nu de andere helft erover en bouw zo laagje per laagje op.
– Afwerken met truffel en pecorino en klaar om te serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met een kruidige salade en stukje krokant brood.

Smakelijk !

Liefs,

Elle x

Alle ingrediënten verkrijgbaar bij Rob the gourmets market of van in uw kot te bestellen via de e-shop: https://www.rob-brussels.be/

Advertentie

Een gedachte over “Lasagne gemengde paddenstoelen en truffel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s