Tartaar zalm / granny smith / dille / wasabi
De feestdagen komen eraan en dan gaan we steeds op zoek naar een lekkere wijn om bij de gerechten te gaan serveren. Maar eigenlijk moeten we dit gewoon altijd doen en niet enkel met de feestdagen. Ben jij diegene die steeds zorgvuldig zijn/haar wijntje uitkiest om dat gerecht volledig tot zijn recht te laten komen?
Dan ben jij misschien wel diegene die we zoeken !
Want Rueda wijnen lanceert een wedstrijd en gaat hiermee op zoek naar DE WINEFLUENCER voor 2021 !
Dus ben jij diegene die kan genieten van een heerlijk glaasje wijn en wil jij graag al drinkend een centje bijverdienen dan kan je deelnemen aan deze wedstrijd ( minimum leeftijd 18 jaar ).
Je hoort het me daar al zeggen hé, een centje, want je kan maar liefst 5000€ winnen en dan nog een mooie titel van Winefluencer 2021 bovenop !
Samen met 3 andere juryleden gaan wij op zoek naar de sappigste content, waarvan wij al zin krijgen in dat lekker glaasje witte wijn.
Save the date : van 1 tem 15 december kan je deelnemen aan de wedstrijd via jouw Instagramaccount. Deel jij jouw grote passie voor Rueda wijn met een sappige content of een heerlijke foodpairing, wie weet verdien jij dan de mooie titel van WineFluencer!
Voor alle voorwaarden omtrent de wedstrijd, klik snel door via onderstaande link: http://www.ruedawijnen.nl/winefluencer/
Mocht je nog wat inspiratie willen opdoen heb ik een bijpassend voorgerecht voorzien die perfect past bij de frisse toets van de zuiderse witte wijn.
Wij vonden het hier alvast een perfect match !

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 250 g zalmfilet
– 1 granny smith
– handvol verse bieslook ( fijngesnipperd )
– 1 sjalot ( fijngesnipperd )
– wasabi
– 2 kl gedroogde dille
– peper en zout
– 2 el extra vièrge olijfolie
– sap van 1/2 citroen
– caviaar ( afwerking )
Bereiding:
– Schil de appel, versnij vervolgens in brunoise ( kleine blokjes ) en besprenkel met het sap van een halve citroen. Dit voorkomt verkleuring van de appel, maar zal ook een frisse toets geven aan het gerecht.
– Spoel de bieslook, pel de sjalot en snipper beide fijn. Voeg toe bij de brunoise van appel.
– Haal de zalm uit de koelkast en snij deze met een scherp mes in tartaar. Ik hou ervan om toch nog een goede beet te hebben, anderen hebben het liever iets fijner. Snij de tartaar dus volledig naar jouw eigen smaak. Al verkies ik ervoor om deze te snijden en niet te verwerken in een foodprocessor.
– Voeg alles samen onder elkaar, besprenkel met een kwalitatieve olijfolie en kruid af met peper, zout en dille.
– Proef nog een keer en kruid af naar smaak.
– Serveer de tartaar mooi door een ring te gebruiken en aan te drukken. En dresseer een paar dotjes wasabi rond de tartaar ( voor de liefhebbers waarbij het al iets pikanter mag zijn ).
– Als afwerking ging ik voor caviaar omdat de feestdagen in zicht zijn en dan mag het toch al eens ietsje meer zijn he.
Smakelijk en veel succes met de wedstrijd !
Liefs,
Elle x
Wedstrijd Winefluencer: http://www.ruedawijnen.nl/winefluencer/
Rueda Wijnen: http://www.ruedawijnen.nl/