Garnalencocktail

Odette’s cocktail van handgepelde garnalen

Ik zelf hou ervan om tijdens de feestdagen terug te gaan naar de klassiekers die oma Odette steeds op tafel wist te toveren.
Als ik deze nu zelf klaarmaak tijdens de feestdagen dan is het precies of ik in een tijdsmachine stap en ik terug die gezellige tijdens samen herbeleef.
Nu hoor ik je al denken die oude klassiekers is toch niet meer voor de dag van vandaag.
Als je hierbij een lekkere frisse Rueda wijn bij serveert dan is het precies of ” een engeltje op uw tong plast ” zou Odette zeggen.

Ik gaf het al mee in een vorige blogpost dat we er veel meer moeten gaan bij stilstaan welke wijn we serveren bij onze maaltijd. Deze maakt of kraakt jouw gerecht. Al zal het bij deze garnalencocktail toch een stevige GO zijn zodat dit gerecht helemaal naar boven getilt wordt.

Ben jij ook van team #foodpairing ?
En ben jij ook team #winelover ?
Dan kan ook jij strijden voor de titel Winefluencer 2021 !

Samen met nog andere juryleden zijn we op zoek naar de tofste, hipste, lekkerste, gezappigste wijnliefhebber die niet onder stoelen of banken steekt dat die gepassioneerd is door lekkere wijn en leeft onder het motto: “Een dag zonder wijn, is een dag niet geleefd”
Of was het ” A glass of wine a day, keeps the doctor away”
Deze wedstrijd loopt van 1 december tot en met 15 december en je maakt niet enkel kans op een luxe pakket van Rueda wijnen ook kan je een mooie spaarpot winnen van 5000 € !!
Wil jij DE WINEFLUENCER voor 2021 worden… Neem dan snel een kijkje via onderstaande link: http://www.ruedawijnen.nl/winefluencer/
En dan kijken wij graag uit naar jullie creatieve inzendingen !
GOOD LUCK !

Nog wat inspiratie nodig ? Ik geef graag nog het recept mee van oma Odette’s cocktail van handgepelde garnalen.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

– 500 g ongepelde garnalen
– 1 eitje ( gekookt )
– 10 tal kerstomaatjes
– 50 g veldsla
– 3 el verse mayonaise
– 1 el ketchup
– een scheutje wiskey
– snuifje cayennepeper
– peper en zout
– 2 ongepelde scampi’s ( afwerking )

Bereiding:

– We starten met het pellen van de garnalen. De pantsers en garnalenkopjes kan je bewaren in een diepvrieszakje in de vriezer ( ideaal voor het bereiden van een sausje bij een stukje vis, garnaalkroketten, … ).
– Kook ondertussen het eitje een 7 tal minuten. Het eigeel mag nog een klein beetje smeuig zijn.
Giet af, hou onder stromend koud water, pel het ei en versnij in partjes.
– Maak ondertussen de cocktailsaus. Meng de verse mayonaise en ketchup samen met een scheutje wiskey en een snuifje cayennepeper goed onder elkaar. Wil je de saus iever iets zoeter, dan kan je nog ketchup toevoegen.
– Was de veldsla, zwier droog en verdeel over de glazen.
– Spoel de kerstomaatjes en halveer deze en voeg toe bij de veldsla.
– Verdeel de garnalen over de porties, kruid af met peper en zout naar smaak en druppel de cocktailsaus erover.
– Werk af met de partjes ei en een ongepelde scampi.

Smakelijk !

Meer weten over Rueda wijnen ? http://www.ruedawijnen.nl/over-rueda-wijnen/
Of wil jij meedoen aan de wedstrijd ? http://www.ruedawijnen.nl/winefluencer/

Dan wens ik jou heel veel succes toe met jouw inzending !

Liefs,

Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s