Vispannetje kreeft / coquilles / garnalen / kreeftensaus
Sinds dit rare Corona jaar is er wel een nieuw werkwoord onstaan voor ons als wijnliefhebbers.
WIJNEN ! Ja want wij wijnen graag !
En is dit werkwoord ook een van de vaakst gebruikte in jouw woordenschat dan ben JIJ de persoon die we zoeken om de titel te dragen van WINEFLUENCER 2021 !!
Kan jij je geen leven voorstellen zonder wijn en heb je een creatieve pen, waag dan snel nog jouw kans om deel te nemen aan de Rueda wijnen wedstrijd en maak hiermee kans op 5000 € !
Al eens nagedacht hoeveel flessen wijn je hiervan zou kunnen aankopen ?
Ben jij ouder dan 18, heb je zin in een nieuwe uitdaging en is content delen via social media volledig jouw ding klik dan snel door via onderstaande link naar de voorwaarden voor deze wedstrijd: http://www.ruedawijnen.nl/winefluencer/
Deelnemen kan nog, want de wedstrijd loopt van 1 december tem 15 december en op 18 december maken wij graag de winnaar bekend !
Niet moeilijk toch ? Like, Volg en Deel jouw tofste ervaring met Rueda wijnen en wie weet win jij deze FAn-Tas-Tische titel als WINEFLUENCER en een mooie spaarpot.
Voor diegene die graag nog wat inspiratie willen opdoen heb ik nog een vispannetje met kreeft, coquilles en handgepelde garnalen uitgeschreven.
Voor al deze heerlijke producten ging ik langs bij Rob the gourmets market te Brussel en hier hebben ze ook een fantastische wijnkelder ! En rarara… Deze frisse Rueda kan je hier ook terugvinden.
Veel succes wijners !

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 1 voorgekookte Canadese kreeft
– 6 sint-jakobsnoten
– 250 g ongepelde garnalen
– 100 ml melk
– bloem
– goede boter
– bloem
– 1 klein potje tomatenpuree
– 1 grote ui
– 1 kl rouille kruiden
– peper en zout
– verse bieslook ( fijngesnipperd )
Bereiding:
– Ik koos voor al voorgekookte Canadese kreeft en vroeg bij Rob om deze ook al te versnijden. Dit zal al heel veel tijd besparen bij dit gerecht ( en pijn in mijn hartje bij het klaarmaken van de kreeft ).
Dus haal het vruchtvlees uit het pantser, kraak de scharen en poten open zodat je daar ook het vlees makkelijker kan uithalen en leg aan de kant.
– Doe het pantser van de kreeft in een grote kookpot. Snipper de ui en versnij in grove stukken en voeg samen met tomatenpuree toe en overgiet met een halve liter water. Kruid dit met peper, zout en rouillekruiden en breng aan de kook. Verlaag nadien het vuur tot de laagste stand en laat minimum voor 1 uur pruttelen. Giet dit mengsel nadien af door een zeef. De bouillon die je over hebt, kunnen we zodadelijk gebruiken voor de saus.
– Ondertussen kunnen we de garnalen pellen. Hou hiervan ook de kopjes en panters apart om in te vriezen. ( Dit opnieuw om later andere bereidingen te kunnen klaarmaken )
– Smelt in een pannetje een klontje boter, bestrooi met bloem en meng dit met een garde.
Voeg bloem toe tot je een soort deeg krijgt en de bloem alle boter heeft opgenomen.
– Laat zeker voor 1 minuut de bloem even bakken, niet te lang, ongeveer tot je de geur van koekjes ruikt en overgiet dan beetje per beetje met de kreeftenbouillon.
– Blijf goed roeren met de garde ( het principe van bechamelsaus, maar dan met kreeftenbouillon ).
– Meng op het laatste de melk erdoor. Kruid af met peper, zout en rouillekruiden.
– Bak de coquilles kort aan langs beide kanten en verdeel ze over een overnschaal. Voeg hieraan ook de kreeft en de garnalen toe.
– Overgiet met de kreeftensaus en plaats 10 minuten in een voorverwarme overn van 160 graden.
– Was de peterselie ondertussen en snipper deze fijn.
– Haal het vispannetje uit de oven, bestrooi met verse peterselie en serveer met krokant brood of puree.
Smakelijk !
Voor alle vragen rond de wedstrijd Winefluencer : http://www.ruedawijnen.nl/winefluencer/
Of over Rueda wijnen : http://www.ruedawijnen.nl/over-rueda-wijnen/
En wil jij graag ook deze heerlijke producten en wijnen kopen en toch in uw kot blijven ?
Dit kan via de e-shop van Rob the gourmets market: https://www.rob-brussels.be/nl
Liefs,
Elle x