Stoofpotje van ree

Glutenvrij stoofpotje van ree / roodlofsalade / slaapmutske

De feestdagen komen eraan en deze zullen dit jaar toch helemaal anders verlopen.
Nu we weten dat we enkel de feestdagen mogen doorbrengen met ons knuffelcontact en eigen gezin zal het er iets rustiger aan toe gaan dan we hier gewend zijn.
Maar dat wil niet zeggen dat we het niet gezellig en fijn kunnen maken.
Daarom wou ik jullie al voorzien enkele fijne ideetjes om op tafel te toveren tijdens de feestdagen en natuurlijk wil ik hierbij ons favoriete gerecht delen die hier al jaren een vaste waarde is op Kerstdag.
Dit stoofpotje word gesmaakt door klein en groot en is ideaal om de dag voordien klaar te maken zo hoef je zelf op Kerst niet de hele avond in de keuken te staan.
Wij vinden dit super handig, super lekker en met enkele leuke bijgerechten maak je hiervan een waar feestmaal. Bij ons stoofpotje serveerde ik een roodlofsalade met radijskiemen, glutenvrije kroketjes, verse mayonaise en een Slaapmutske (glutenvrij biertje die ik ook gebruikte in het stoofpotje).

Aaaaaan taaaaafeeeelll !

Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 1 kg reestoofvlees
– 1 el glutenvrije bloem
– boter
– 7 dl donker bier ( slaapmutske glutenvrij )
– 4 dl wildfond
– 2 sneetjes meergranen glutenvrij brood
– mosterd
– 2 laurierblaadjes
– 1 grote ui
– gedroogde rozemarijn
– 1 el bruine suiker
– peper en zout

Bereiding:

– Kruid het hertenvlees met peper en zout. Laat een braadpan goed heet worden en korst het vlees aan in de hete boter. Let op dat je dit in een aantal keren aanbakt zodat er niet teveel vlees in een keer in de pan ligt. Dan gaat het vlees niet mooi korsten. Het vlees hoeft niet volledig gaar te zijn, dit gaart verder tijdens et stoven.
– Schil de ui en snipper fijn. Stoof deze in een pan en bestrooi met glutenvrije bloem. Roer goed onder de ui en voeg het vlees toe.
– Blus af met het bier en de wildfond en voeg de kruiden toe.
– Bestrijk de sneetjes glutenvrij brood met mosterd en leg deze met de mosterd naar beneden op de stoofpot. Breng nu aan de kook.
– Eens het stoofpotje even heeft gekookt, zet het vuur op de laagste stand en plaats een deksel op de pan.
– Voeg de bruine suiker toe en laat het vlees nu verder garen voor 2u à 2uur en half tot het vlees helemaal gaar en mals is. Hoe langer je de stoofpot laat garen, hoe malser het vlees zal worden.
Ik verkies er persoonlijk voor om deze de dag voordien te maken dan is die op z’n best.
– Serveer met witloofsalade en glutenvrije kroketten.

Smakelijk!

Liefs,

Elle x

Alle glutenvrije producten te verkrijgen bij Traindevie: https://www.traindevie.be/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s