Erwten / radijs / munt / coquilles
De feestdagen zijn alweer achter de rug en ons goede voornemen (waarschijnlijk zoals bij zovelen) is echt opnieuw de riem toe.
Al wil dit niet zeggen dat we lekker eten aan de kant schuiven, maar toch gaan we opnieuw voor iets meer groenten zodat we onze dagelijkse hoeveelheid vitamienen binnen hebben.
Al kijken we hier al uit naar de volgende “feestdag” Valentijn !
Dus had ik al zin om een feestelijker hapje boordevol smaken te delen met jullie.
Want geef nu zelf toe, hoe kleurrijk ziet dit bordje er uit?!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 1/2 bussel radijsjes
– 100 gr diepvries erwten
– 2 uien ( fijn gesnipperd )
– 1/4 komkommer
– 250ml groentenbouillon
– 10 blaadjes munt
– 8 coquilles
– rozijnen, pijnboompitjes, verse munt
– erwtenscheuten ( afwerking )
– peper en zout
– olijfolie
Bereiding :
– Spoel de radijsjes en halveer. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
– Stoof de ui aan in boter en voeg vervolgens de erwten en de komkommer in kleine blokjes toe. Laat eventjes meestoven en blus vervolgens af met de groentenbouillon en voeg de munt toe. Kruid af met peper en zout. Laat een kwartiertje doorkoken en mix tot een gladde soep.
– Verhit een pan op hoog vuur. Wacht tot de pan heet genoeg is om de coquilles dicht te schroeien. Bak de coquilles kort aan langs beide kanten.
– Serveer het soepje in een mooie kom, dresseer de coquilles erin en werk af met geroosterde radijs, geschaafde rauwe radijsjes, rozijnen, pijnboompitjes, verse munt en een paar druppeltjes olijfolie.
Werk af met knapperige microgreens, erwtenscheuten.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
Recept in samenwerking met Rob The Gourmet’s Market: https://www.rob-brussels.be/nl/
Microgreens: Eat Your Greens: https://m.facebook.com/Eat-Your-Greens