Kabeljauw met pesto parelcouscous

Kabeljauw / courgette / pesto / parelcouscous / oesterblad / microgreens

Hoe gaat het met jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar ?
Mijn goede voornemens hebben zo goed als allemaal te maken met eten 🙂
Zo staat hoog op mijn lijst van goede voornemens om minimum 1 maal per week vis te proberen eten.
Ik merkte van mezelf op dat ik dit minder en minder voorzag in mijn weekmenu.
Dus nu wil ik daar graag opnieuw verandering in brengen.

Voordien was ik gewoon om in het weekend regelmatig te gaan wandelen aan zee met de honden en dan een stukje verse vis mee te brengen van aan onze kust.
Nu, tijdens Corona tijden heb ik de kust een beetje vermeden door de enorme drukte en vele wandelaars.

Dus breng ik sinds dien altijd een lekker stukje vis mee tijdens mijn maandelijkse winkelen bij Rob the gourmet’s market.
Zij hebben hier een prachtige visafdeling met alles wat je je maar kan wensen.
Van verse garnaalkroketten, huisgerookte zalm, kreeften tot verschillende soorten vis.
Met plezier versnijden ze een portie naar jouw gewenste gewicht en het opkuisen van de vis nemen zij graag voor hun rekening.
En dus zou wou ik dit recept ook graag met jullie delen.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

– Kabeljauwfilet 4 x 150 g
– 200 g parelcouscous
– 1 courgette ( brunoise )
– sap van 1/2 citroen + zeste
– 4 el pesto
– 8 oesterbladen
– microgreens ( afwerking of sidedish )

Bereiding:

– Spoel de courgette en versnij vervolgens in brunoise ( kleine blokjes ). Bak deze kort op in een scheutje goede olijfolie. Kruid af met een flinke draai van de peper molen.
– Kook intussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
– Voeg de pesto, courgettenblokjes, sap van 1/2 citroen en de citroenzeste toe aan de couscous en meng zachtjes onder elkaar. Hou warm op een laag vuurtje.
– Bak intussen de kabeljauw gaar. De gaartijd zal afhangen van de grootte van jouw stuk vis. Probeer om jouw filets uit te kiezen zodat zij ongeveer de zelfde grootte en dikte hebben, dit maakt het iets makkelijker om alle filets op dezelfde tijd te kunnen garen.
– Dresseer de couscous in een serveerring en leg de kabeljauw hierboven op.
– Werk af met oesterblad, microgreens en een scheutje olijfolie.

Smakelijk!

Elle x

Recept voor Rob the Gourmet’s Market: http://www.rob-brussels.be

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s