Pasta frutti di mare / kreeft / vongole / mosseltjes / intkvis / handgepelde garnalen
We beginnen de lange, donkere, koude dagen moe te worden en kijken alvast uit naar een portie goede moed en energie die de lente ons zal brengen.
Maar daar gaan we natuurlijk niet op zitten wachten en brengen we al een vleugje lente op ons bord.
We jammeren hier wel al een hele tijd dat we niet op vakantie kunnen, want dit is voor ons als levensgenieters wel een enorm vooruitzicht die we het voorbije jaar hebben gemist.
En met Valentijn die eraan komt en we ook nog niet mogen gaan genieten op restaurant, gaan we er dan maar zelf invliegen.
We gaan ons lievelingsgerecht Frutti di mare pimpen en zo maken we ondertussen ook een culinaire reis naar het lekkere en mooie Italië.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 200 g fettuccine
– 500 g venusschelpen
– 300 g mosselen
– 1 kreeft (voorgekookt)
– 250 g ongepelde garnalen
– 150 g inktvis
– 1 glas witte wijn
– handvol platte peterselie (fijngesnipperd)
– goede olijfolie
– 1 tl oregano
– 10 blaadjes verse basilicum (fijngensnipperd)
– 2 tenen look (fijngeperst)
– 1 sjalot (fijngesnipperd)
– 1/2 chilipeper (fijngesnipperd)
– microgreens (knapperige afwerking)
Bereiding:
– Spoel de venusschelpen en de mosselen een aantal keer tot het water mooi helder blijft, pel intussen de garnalen en haal het vruchtvlees uit de voorgekookte kreeft.
Het karkas van de kreeft en de garnalenpellen kan je gerust bewaren in de vriezer voor een volgende bereiding.
– Breng een grote kookpot water aan de kook en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
– Verhit in een grote pan enkele lepels olijfolie, fruit de fijngesnipperde sjalot, de look en de chilipeper aan en kruid met oregano, peper en zout.
– Versnij de inktvis in stukjes en voeg toe aan de saus.
– Verhit in een andere pan enkele lepels olijfolie, voeg de venusschelpen en de mosselen toe en blus af met een glas witte wijn. Plaats het deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten.
Schud de schelpen om de 2 minuten op.
– Voeg de schelpen, mosselen en het vruchtvlees van de kreeft toe aan de saus.
– Giet de pasta af en hou 1 soeplepel kookvocht aan de kant, deze kan je toevoegen aan de saus voor de binding.
– Voeg de pasta bij de saus, versnipper de peterselie en basicilum en meng alles mooi onder elkaar zodat de saus aan de pasta gaat kleven.
– Kruid eventueel nog af met peper en zout.
– Dresseer in een mooie kom, verdeel de garnalen bovenop en werk af met microgreens voor een knapperige toets.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
Al mijn lekkere producten kocht ik aan bij Rob The Gourmets Market:
https://www.rob-brussels.be/