Spruitjessoep

Spruitjessoep / gerookte eendenborst

De lente is in zicht, want we werden al enkele dagen verwend met de zon die ons de koude, donkere winterdagen doet vergeten.
Maar toch is het nog frisjes en verwarm ik me ’s avonds toch nog graag aan een kom soep.

Nooit had ik eraan gedacht om soep te maken van spruiten.
Maar meestal als ik een netje spruiten aankoop is dit net te veel voor ons tweetjes en wat moet ik steeds met dat handvol spruitjes die achter blijven in het koelvak?
Meestal verwerk ik overgebleven groeten in een soep en dus moest ik het ook eens uitproberen met spruitjes en dit was VER-RAS-SEND lekker ! Echt lekker !
Je verkrijgt een fluweelachtige smaakvolle soep en deze afwerkt met de gerookte eendenborst is zeker een top combinatie.

Welke toppings gebruiken jullie om jouw soepje een extra toets te geven ?


Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 2 uien
– 1 preistengel
– 1/2 kg spruitjes
– 2 aardappelen
– 2 laurierblaadjes
– 1 takje tijm
– 2 liter groentenbouillon
– peper, zout & nootmuskaat
– 16 sneetjes gerookte eendenborst

Bereiding:

– Stoof de uien en de prei aan.
– Maak de spruitjes proper, halveer en voeg toe bij de gestoofde ui en prei.
– Schil de aardappelen, snij in kleine blokjes en voeg samen met de laurierblaadjes en takje tijm toe.
– Blus af met 2 liter groentenbouillon.
– Afkruiden met peper, zout & nootmuskaat.
– Laat een half uurtje op een laag vuur verder garen.
– Kruiden eruit & mixen!
– Afwerken met fijn gesneden reepjes gerookte eendenborst, fijn gesnipperde peterselie of fijn gesnipperde blaadjes van de spruiten en een scheutje room naar smaak.

Smakelijk !

Liefs,

Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s