Opgevulde eitjes

Opgevulde eitjes / zalm / boursin kruidenkaas

Het paasweekend komt eraan en het zal opnieuw weer één zijn die we helaas zonder vrienden en familie moeten vieren.
Normaal gezien staat het paasweekend bij ons steeds in teken van lekker genieten met de gehele familie.
Heerlijk brunchen, goed bijpraten en vooral genieten van het samen zijn.
We zullen er ons opnieuw moeten bij neerleggen, maar dat wil niet zeggen dat we het niet gezellig kunnen maken.
Er moet en er zal een paasbrunch komen enkel is deze nu met mijn gezin en natuurlijk kunnen eitjes hier niet in ontbreken.
Zowel chocolade eieren als eibereidingen staan centraal op de paasbrunch.







Wat heb je nodig:

– 6 eitjes
– 200 g gerookte zalm
– klontje boter
– bieslook
– 3 el Boursin Oncteux ( knoflook & fijne kruiden )
– roze peperbolletjes ( afwerking )


Bereiding:

– Breek de eitjes en probeer die te breken zodat je enkel het topje breekt en doe de eitjes in een mengkom.
– Kruid de eitjes licht met peper en een klein snufje zout ( want de gerookte zalm is al zoutig van smaak ).
– Spoel de bieslook en snipper fijn. Versnij de gerookte zalm fijn.
– Neem een pot en breng water aan de kook. Zet hierin een andere kookpot en we gaan het roereitje au bain marie laten garen.
– Voeg de boter toe en laat smelten, plaats intussen het vuur zachter.
– Voeg 3/4de van het eimengsel toe en roer de gehele tijd om met een spatel.
– Van zodra dat het roerei begint te stollen, voeg de Boursin kruidenkaas toe en 3/4de van de gerookte zalmsnippers.
– Blijf voldoende roeren en voeg op het einde nog het overige eimengsel toe voor de smeuigheid.
– Proef en kruid af naar smaak met roze peperbolletjes en bieslook.
– Spoel de eischalen uit, vul ze op met het roereitje en werk af met zalmsnippers en bieslook.

Smakelijk !

Liefs,

Elle x

Recept in samenwerking met Boursin
Wil jij nog meer receptjes met Boursin? Klik dan snel door naar onderstaande link:
https://www.boursin.nl/

Advertentie

Een gedachte over “Opgevulde eitjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s