Pasta / scampi / tomaat / basilicum
Onlangs werd ik opnieuw in de watten gelegd en mocht ik een nieuwe pannenset uittesten van GreenPan.
Deze keer de Barcelona-reeks! Ola Barcelona!
Aan de slag dan maar en daar hoort natuurlijk ook een lekker en Zuiders gerechtje bij.
Deze pan stoofpan ( diameter 24cm ) is de ideale pan voor eenpansgerechten in te bereiden.
De ideale metgezel voor tijdens de drukke werkdagen uit de kast te halen om toch een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te toveren. En het pluspunt van deze pan is dat de inhoud perfect is voor 2 personen en een extra portie’tje voor volgende dag’s lunch.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 200 g tagliatelle
– 16 scampi’s
– 10tal kerstomaatjes
– handvol verse basilicum
– 400g arrabbiata pastasaus ( Elvea )
– 1 sjalot ( fijngesnipperd )
– 2 el lookolie
– scheutje ketchup
– 2 tl Italiaanse kruiden
– 2 tl paprikapoeder
– olijfolie
– parmezaanse kaas
Bereiding:
– Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Marineer deze in een goede olijfolie samen met paprikapoeder en een fijn geperst teentje look. Dek af en laat even marineren in de koelkast.
– Snipper intussen de sjalot fijn, spoel de kerstomaatjes en halveer, spoel de basilicum en snipper fijn ( hou een paar blaadjes aan de kant voor de afwerking ).
– Verhit de stoofpan op hoog vuur, bak de scampi’s af langs beide kanten in het marinademengsel en plaats opnieuw aan de kant.
– Voeg in dezelfde pan de lookolie toe en stoof de fijn gesnipperde sjalot gaar.
– Breng intussen een pot water aan de kook en kook de tagliatelle gaar zoals aangegeven op de verpakking.
– Voeg de tomaatjes toe bij de sjalot samen met de Italiaanse kruiden en de fijngesnipperde basilicum. Laat de tomaatjes even poffen en voeg nadien de arrabbiatasaus toe.
– Indien je het graag wat zoeter wenst dan kan je een eetlepel ketchup toevoegen en laat een kwartiertje sudderen op een laag vuur.
– Voeg de scampi’s aan de saus toe zodat ze de warmte kunnen opnemen.
– Giet de pasta af en voeg een beetje kookvocht toe aan de saus voor een mooie binding en gewenste dikte te bekomen van de saus.
– Proef en kruid af met eventueel nog een snuifje zout, een beetje extra paprika- of chilipoeder of wat pit en meng de pasta onder de saus zodat de pasta de saus mooi kan opnemen.
– Werk af met verse basilicum en serveer met lekkere geraspte parmezan.
Smakelijk !
Elle x
Ben ook jij toe aan een nieuwe pannenset?
Neem dan snel een kijkje op de website van GreenPan: https://www.greenpan.be/nl-be