Chocolade mousse / witte chocolade / vlierbloesemsiroop / passievrucht / pioenrozen
Vandaag is het moederdag en hier heb ik echt zo enorm hard naar uitgekeken.
Enorm uitgekeken om eindelijk nog eens een dagje met mijn mama te kunnen door brengen en dat betekent natuurlijk dat ik haar vandaag in de watten ga leggen!
Ik ben er alvast van overtuigd dat ik hierin zal slagen met dit lekkernij.
Mijn voorbereiding in de keuken zit er al helemaal op sinds gisteren en daardoor kunnen we vandaag nog meer samen genieten.
Als dessert heb ik gekozen voor een luchtige chocolade mousse op basis van witte chocolade ( natuurlijk dé beste van Galak ), de zoete fleurige toets van vlierbloesemsiroop, als zuurtje mocht de passievrucht ook meespelen en als afwerking ging ik voor de lievelingsbloem van ons mama… gedroogde pioenrozen.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 125 g witte Galak chocolade
– 2 eieren
– 40 g fijne suiker
– 200 ml room ( 40% vet )
– 2 el vlierbloesemsiroop
– 1 el gedroogde pioenrozen ( Cocotine )
– vruchtvlees van 4 passievruchten
– 4 aardbeien gedrenkt in witte chocolade als afwerking
Bereiding:
– Smelt de chocolade zachtjes au bain marie en klop intussen de dooiers samen met de suiker tot een glad bleek mengsel.
– Spatel de gesmolten chocolade onder het dooiermengsel en voeg de vlierbloesemsiroop toe.
– Klop de room stevig op en voeg deze zachtjes roerend toe onder de mengeling.
– Klop intussen de eiwitten op in een propere beker en deze mag ook toegevoegd worden aan het mengsel. Let op dat je dit rustig onder roert met en spatel zodat de mousse luchtig blijft.
– Verdeel de mousse over 4 glazen en laat minimum 4 uren opstijven in de koelkast.
– Werk nadien af met het vruchtvlees van de passievruchten, een met witte chocolade overgoten aardbei en enkele gedroogde pioenblaadjes.
Smakelijk !
Liefs,
Elle x
Recept in samenwerking met Galak https://www.nestle.be/nl/brands/allbrands/galak
Ik koos voor het basisrecept van Myriam https://www.hap-en-tap.be/ met een Odelle twist door het verwerkenvan homemade vlierbloesemsiroop en gedroogde pioenrozen.
Dit recept kan je terugvinden via deze link: https://apinchofodelle.wordpress.com/2019/07/25/vlierbloesemsiroop/