Burrata / tomaat / basilicum
Burrata en tomaat echt mijn 2 lievelingsingrediënten. Dit is en blijft de beste smaakcombinatie ever al is deze zo simpel en voor de handliggend. Twee heerlijke smaakvolle producten en als ze van kwaliteit zijn dan hebben ze echt niet veel nodig om een TOP gerechtje mee te maken.
Al kan ik alle dagen gewone tomaat-mozzarella eten, is het toch eens leuk om zo een gerechtje te maken met een twist.
Ik ging voor een lauwe compote van tomaat die een tijdje kon pruttelen op het vuur zodat alle smaken van de tomaat zich konden verspreiden en het zure lekker zoet werd.
Heerlijk met daarin een bol burrata die de warmte kan opnemen en hierdoor nog smeuiger wordt, dippend met een krokant stuk focaccia.
Wat moet een mens nog meer hebben?!

Wat heb je nodig voor 2 personen (hapje):
– 1 bol burrata
– 250 g kerstomaatjes ( tricolor )
– lookolie
– handvol verse basilicum
– 1 sjalot
– 1 tl oregano
– 1 tl paprikapoeder
– peper
– 1/2 groentenbouillonblokje
– olijfolie
– focaccia
Bereiding:
– Pel de sjalot, snipper fijn en stoof aan in lookolie.
– Spoel de tomaten, halveer ze ( hou een paar partjes aan de kant voor de afwerking ), voeg de partjes toe aan de gestoofde sjalot en plaats op een zacht vuurtje.
– Kruid intussen met oregano, peper en paprikapoeder. Spoel de basilicum, snipper fijn en voeg toe samen met een half blokje groentenbouillon.
– Laat de tomaten garen op een laag vuurtje. Hoe langer ze opstaan hoe zoeter ze worden.
– Eens ze goed gepoft zijn kan je de tomaten gaan mixen tot een saus. Er mogen hier zeker nog stukjes en beet inzitten.
– Indien je geduld hebt dan kan je de saus nog een half uurtje verder laten pruttelen.
– Zet het vuur uit, laat de burrata 1 minuut de warmte opnemen in de warme saus.
– Dresseer in een mooi diep bordje, werk af met partjes tomaat, blaadjes basilicum en serveer met een krokant stuk focaccia.
Laat de zomer maar komen!
Smakelijk,
Elle x