Gemarineerde aardbei/ vlierbloesem/ crème van framboos
Het is weer de periode van het jaar waarop de mooie vlierbloesems bloeien en geuren.
Op zich vind ik dit al fantastisch om naar te kijken. Al die kleine bloemetjes die 1 grote mooie scherm vol mini bloemetjes vormen en dan spreken we nog niet over die geur… of smaak!
Jullie wisten al langer dat ik fan ben om eetbare bloemen te verwerken in mijn gerechten dus deze kon nu zeker niet ontbreken.
Ook wisten jullie al langer dat ik geen dessertprinses ben en ik daar helemaal geen geduld voor heb.
Al is dit simpel nagerechtje een smaakbom en hoeft het niet altijd met afwegen te zijn 😉
Gingen jullie nog niet aan de slag om zelf de vlierbloesem siroop te maken, dan kunnen jullie het recept voor de siroop alvast hier terugvinden: https://apinchofodelle.wordpress.com/2019/07/25/vlierbloesemsiroop/

Wat heb je nodig voor 4 personen :
– 500 gr aardbeien
– 100 gr blauwe bessen
– 80 gr frambozen
– 10 tal muntblaadjes
– 5 el vlierbloesemsiroop
– 1 tl suiker
– 3 el vodka
– scheutje water
Bereiding :
– Spoel het fruit en dep droog.
– Verwijder de kroontjes van de aardbeien en versnij in 4.
– Voeg de aardbeien samen met de blauwe bessen in een mengkom.
– Snipper de munt fijn en voeg samen met de vodka en vlierbloesemsiroop bij het fruit en meng goed om.
– Laat minimum een half uurtje marineren.
– Pureer de frambozen met een klein scheutje water en suiker en gebruik deze crème voor de afwerking.
– Dresseer het fruit in een mooi bordje, een paar toefjes frambozencrème erbij en afwerken met vlierbloesem.
– Serveer er eventueel een bolletje vanille ijs erbij.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x