Dinner with the queen @ Pur fruit
Dentergem, een eilandje tussen Oost- en West Vlaanderen, op 5 minuten rijden van thuis kan je de prachtige locatie terugvinden waar Dinner with the Queen voor het 3de jaar op rij mag pronken met hun fantastische project. Dit event werd in elkaar geboxt onder mensen die hier hun passie en ziel inleggen en hun volledige ondersteuning bieden om ons hiervan te laten genieten. Gilles De Backer van Utopiaevents kwam met het prachtige idee en sloeg de handen in elkaar met lokale ondernemers met éénzelfde passie voor hun vak.
Boer Bart stelt zijn zelfplukboerderij open om te komen genieten van een fantastisch diner bereid door Lieven Lootens.
Hier gaan ze om met respect voor de natuur en staat de bij helemaal centraal.
Boer Bart zaaide zelf een hele strook bloemen tussen zijn fruitranken om de bijtjes te laten genieten en hun beste productie te kunnen laten uitvoeren. Waar wij dan uiteindelijk ook de vruchten van mogen meedragen door de lekkere honing te mogen proeven nadien.
Bart stelt vanaf nu tot na de zomer zijn fruitboerderij open voor het brede publiek en kan je hier zelf en/of met de kinderen jouw lekkere fruit komen plukken aan een mooie prijs.
Nadien kan je hier ook nog blijven genieten met lekkers op het terras.
En dit staat zeker ook op ons To-Do lijstje voor deze zomer, want het is hier echt wel fantastisch!
En vanaf vrijdag 2 juli gaat Dinner with the Queen van start!
Hier hebben ze na een zwaar Coronajaar enorm naar uitgekeken om er opnieuw te mogen invliegen en jullie te verwelkomen.
Lieven Lootens en zijn team bereiden met passie een zevengangenmenu, een foodpairing met eetbare bloemen vanuit de pluktuin en bovendien kan je bij deze menu nog kiezen tussen aangepaste wijnen of ga je toch liever voor aangepaste bieren?
Ik kan je alvast zeggen dat wij er enorm van genoten hebben en ik het iedereen kan aanraden.Hier beleef je echt een unieke avond… eentje om nooit meer te vergeten!
Ik laat jullie alvast even meegenieten van het menu die wij mochten proeven ( ja je leest het goed: proefkonijnen ).
Starten doen we met 3 kleurrijke hapjes
– Komkommer met barnagie
– Baba ganoush en safraanmosterd
– Gemarineerde kerstomaat
Vervolgd door:
– Gambero Rosso Crudo / pijlzuring oxalis / Begonia
– Bloemensalade
De tussengerechten waren échte toppers
– Bloemkool in houtskool / miso / sake / kefir / dukkah met hazelnoot en bijenpollen / mosterdbloemetjes
– Mooie meid / fluid gel van huacatay / citrusafrikaantjes / jonge wortel / duindoornbes-mousseline
En vervolgens nog 2 hoofdgerechten, een vegetarisch hoofdgerecht en een vleesgerecht.
– Veggie-meatloaf-tree / vegetarisch gehakt met shitake / gegaard in walnoten fineerhout
– Patanegra bellota pluma / krokant geroosterd en kruidig gelakt / artisjok / staakboon / doperwt / wikke

Afsluiten deden we met een topper op basis van plukfruit van op Bart’s boerderij / lavendelhoningijs / lichte gelei en coulis van roos en framboos
Kruidenthee of koffie
Voor dit zevengangenmenu betaal je 150€ inclusief aperitief, aangepaste wijnen of bieren en water gedurende de gehele maaltijd.
voor meer info kan je terecht via: bzzzz@dinnerwiththequeen.be of maak jouw reservatie via hun website: https://www.dinnerwiththequeen.be/