Frozen Yoghurt Bars

Frozen yoghurt bars / pistache / framboos

Omwille van mijn zwangerschap heb ik continue trek in ijs!
Daardoor ging ik gaan experimenteren om een gezonde variant van ijs te kunnen maken.

Ijs is zo veelzijdig in gebruik waardoor je er mee kan gaan spelen naar smaak en kleur, voor ieders meug.

Deze keer ging ik voor ijs op basis van yoghurt, pistachenoten, framboos en een vleugje honing.
Dit is ook een variant waarvoor je zelf geen ijsmachine nodig hebt.

De frozen yoghurt bars laten het niet enkel toe om een lekker en verfrissend vieruurtje te zijn, maar komen hier ’s ochtends al uit de vriezer op een warme zomermorgen.

Wie wil er nu geen ijs als ontbijt?!

Wat heb je nodig:

– 200 g frambozen
– 500ml volle yoghurt
– 50 g pistachenootjes ( gehakt )
– 2 el honing
– gedriigde pioenrozen ( afwerking )

Bereiding:

– Hak de pistachenoten fijn, spoel de frambozen en halveer.
– Lepel de yoghurt in een mengkom, voeg de frambozen en pistachenoten toe samen met de honing.
– Meng zachtjes onder elkaar.
– Bedek een schaal met huishoudfoliefolie, verdeel het yoghurtmengsel in de schaal en strijk uit, verdeel nog wat frambozen en nootjes bovenop het yoghurtmengsel en bedek opnieuw met huishoudfolie.
– Plaats voor minimum 4 uren in de vriezer.
– Breek de bars in gewenste stukken terwijl deze nog bevroren zijn, werk af met nog verse frambozen, munt of eetbare bloemen. ( Ik werkte deze bars af met gedroogde pioenrozen )

Smakelijk!

Elle x

Zin gekregen in nog meer zuivelgerechten?
Neem dan snel een kijkje op de website van Lekker van bij ons: https://www.lekkervanbijons.be/melk

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s