Romige pasta / beenham / erwtjes / pecorino
OMG… Ik verschiet me echt een bult hoeveel beslissingen en afspraken je al moet gaan maken tijdens jouw zwangerschap.
Dan dacht je dat je voor de baby er is, je nog even alles rustig aan kan gaan plannen.
Helaas is niets minder waar, waardoor het hier na het verlof al drukke en vooral lange dagen zijn geweest.
Wat betekent ook minder tijd om achter de potten en de pannen te staan.
Al hou ik er helemaal niet van om veel afhaalmaaltijden, snelle take aways, … te doen aangezien dit meestal ook altijd gerechten zijn waar er veel gluten inzitten.
Daarom heb ik zo enkele gerechten die echt super snel klaar zijn, toch nog groenten bevatten en bovendien heerlijk smaken.
Eentje daarvan is deze romige pasta met beenham en erwtjes.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 200 g pasta
– 1 pakje beenham ( Aoste )
– 1 sjalot ( fijngesnipperd )
– ½ groentenbouillon blokje
– 250 g mascarpone
– 1 soeplepel kookvocht van de pasta
– 100 g erwtjes ( diepvries )
– 100 g pecorino ( geraspt )
– 1 teentje look ( fijngeperst )
– olijfolie
– peper en zout
Bereiding:
– Breng een ruime kookpot met gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar.
Hou zeker bij het afgieten een grote soeplepel kookvocht over om zo dadelijk de saus te binden.
– Pel de ui en de look, snipper fijn, stoof aan in een goede hoeveelheid olijfolie en snijd intussen de sneetjes ham in lange slierten, vervolgens in blokjes.
– Van zodra de ui is aangefruit kan je de erwtjes en het bouillonblokje toevoegen. Laat deze even meestoven en blus af met het kookvocht van de pasta.
– Voeg de mascarpone toe, laat deze versmelten tot een romige saus en kruid af met een flinke draai van de pepermolen.
– Giet de pasta af, meng onder de romige saus en voeg ook de ham toe.
– Meng alles goed onder elkaar zodat de pasta de saus goed kan opnemen en mooi rond elk sliertje kan binden.
– Serveer in een diepe kom en werk af met versgeraspte pecorino en een draai van de pepermolen.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
Recept in samenwerking met Aoste: https://www.aoste.be/