Tiramisu / zwangerschapsproof / mascaprone / boudoir
Jullie dachten wellicht dat ik tijdens mijn zwangerschap aandelen zou hebben in augurken en als echt augurkliefhebber uiteindelijk na 9 maanden er al wat groenig en zurig zou uitzien.
Helaas, niets is minder waar. Want waar ik anders zo naar snak en zoveel zin in heb heeft de laatste maanden mij nog niet kunnen bekoren.
In tegendeel… Mijn absolute craving tijdens de zwangerschap is TIRAMISU !
Iets wat ik nooit zou bestellen op restaurant en al zeker niet zelf zou gaan klaarmaken.
Tot dus ja… die kleine spruit in mijn buik er was en ik de hele dag zin heb in tiramisu en elk bezoek aan de supermarkt wel zo een voorgemaakt potje in mijn kar belandt.
En dan zijn er die avonden of zondagen waarop de winkel gesloten is en je toch oh zo zin hebt in een stuk tiramisu, dan ga je er maar zelf mee aan de slag!
Zo testte ik meerdere varianten uit tot ik dit weekend op deze uitkwam.
Volledig zwangerschapsproof, no eitjes, de alcohol mooi laten verdampen uit de amaretto en de lange vingers werden gedopt in een kop decakoffie van een lekkere kwaliteit, want ik haalde mijn bonen bij Mokabon in Gent.
Die geur… FAN-TAS-TISCH !

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 250 g mascarpone
– 20 tal lange vingers/boudoirs
– 1 kopje koffie ( of deca naar keuze )
– een goede scheut amaretto
– 200 ml room ( 40% )
– 40 g suiker
– 1 blaadje gelatine
– cacaopoeder
Bereiding:
– Klop de room en suiker goed op en voeg nadien de mascarpone toe.
– Meng de mascarpone goed onder de opgeklopte room tot een egaal beslag.
– Verwarm intussen de amaretto tot aan het kookpunt, laat even sudderen zodat de alcohol kan verdampen.
– Laat de gelatine intussen weken in een kommetje koud water, knijp goed uit en voeg al roerend toe onder de amaretto.
– Voeg de amaretto toe aan het mascarpone beslag en roer zachtjes onder elkaar zodat het beslag luchtig blijft.
– Dompel de lange vingers in de koffie en bedek de bodem van jouw schaal.
– Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de boudoirs en bedek opnieuw met een laag ingedompelde koekjes.
– Voeg het het overige beslag erbovenop en strijk mooi glad.
– Plaats minimum voor 3 uren in de koelkast. Hoe langer, hoe beter ( hangt af van jouw geduld )
– Voor het aansnijden van de tiramisu bestrooi rijkelijk met cacaopoeder.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x