Cheesecake / yoghurt / amandel / bosbessen
Het weekend staat hier altijd voor uitgebreid en lekker ontbijten.
Aangezien ik het in de week te druk heb om “deftig” te ontbijten, is het steeds iets om in het weekend naar uit te kijken.
En ook steeds heel afwisselend naar mijn goesting.
De ene keer snap ik naar een eitje, de andere keer naar koffiekoeken van bij de bakker als dit weekend naar een luxe ontbijt in een glaasje.
Een beetje het principe van een cheesecake maar dan in een ontbijt versie met yoghurt en confituur.
Benieuwd naar het recept?

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 400 g verse kaas of Griekse yoghurt
– 100 g witte chocolade
– 10 g suiker
– amandelkoekjes of speculoos ( naar keuze )
– blauwe bessen en bramen
– 4 el confituur van blauwe bessen
– verse munt ( afwerking )
Bereiding:
– Voeg de koekjes in de foodprocessor en mix tot een fijne crumble van koekjes. Hou enkele koekjes apart voor de afwerking.
– Smelt de witte chocolade au bain marie en voeg intussen in een mengkom de yoghurt en de suiker onder elkaar.
Spatel daarna zacht de gesmolten witte chocolade onder de yoghurt.
– Indien je een zoetebek bent, dan je naar smaak altijd nog wat extra suiker toevoegen.
Let wel op dat het nog iets zoeter zal worden met de confituur tussen de laagjes.
– Neem 4 glaasjes en bedek de bodem met koekjes en nadien een laag van het yoghurtmengsel.
– Bedek deze met een laagje confituur en bovenop opnieuw koekjes en bouw zo jouw glaasje op tot boven.
– Werk af met nog enkele stukjes van de koekjes, verse blauwe bessen en bramen en een takje munt.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x