Zalmgrisini’s / avocadomousse / limoen / tuinkers



Ken je die saaie soepstengels nog waar je je als kind maar mee bezig hield als je mee moest naar dat Italiaans restaurant?
Ik toverde die saaie stokjes om tot lekkere en gezonde hapjes.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 150 gr Boursin ( knoflook en fijne kruiden )
– 200 gr gerookte zalm
– 1 pak grisini’s
– 1 avocado
– sap van 1/2 limoen
– 1 limoen ( partjes )
– bakje tuinkers
– peper en zout
Bereiding :
– Lepel de avocado uit de pel en voeg samen met het limoensap en een draai van de pepermolen in de foodprocessor. Mix tot een gladde crème.
– Als je de crème smeuiger wil kan je een beetje olijfolie toevoegen.
– Halveer de sneetjes gerookte zalm en rol de uiteinden van de grisini’s door de kruidenkaas.
– Vervolgens draai je de gerookte zalm er rond. De kruidenkaas wordt dus eigenlijk gebruikt als plakmiddel zodat de gerookte zalm mooi rond de grisini blijft.
– Dresseer de avocadocreme op een bord met daar bovenop de tuinkers. Voeg de zalmgrisini’s toe en werk af met een beetje fleur de sel.
Smakelijk!
Liefs,
Elle