Over

Het ontstaan van
A Pinch Of Odelle

Elle profielfoto

Ik ben Elle, een geboren en getogen Gentenaar met een passie voor alles wat met voeding te maken heeft.
Van kleinsaf aan stond ik al met mijn grootmoeder Odette in de potten te roeren en toen is mijn passie voor de keuken begonnen ( allé laat ons zeggen de passie voor eten ).
De dagelijkse kost werd rijkelijk op de tafel geserveerd in de bekende Creuset pot, want oh ja daar kon je alle stoofpotjes in klaarmaken.
Iedereen die bij ons oma langs kwam vroeg telkens weer opnieuw : “Wanneer maak je nog eens gehaktballetjes in tomatensaus?”
Ons oma kon ieders buikje wel vullen, al moest ze af en toe wat zwoegen om de kerk in het midden te houden, want het ene kleinkind wou kleine gehaktballetjes ( lees: ikzelf ), de andere kleinkinderen aten liever een enorme grote gehaktbal.
Toch blijft dit het gerecht die iedereen linkt aan Odette.

elle

Met ouder worden vlogen de jaren voorbij, maar geen enkele zondag werd er overgeslagen om onze vaste afspraak ’s middags te gaan eten bij mijn grootouders.
Biefstuk met frietjes en een lekkere salade, huisgemaakte stoverij, “vers geregeld” in de volksmond of spek zoals wij het nu kennen met spinazie stoemp kwamen regelmatig terug op tafel. Met het seizoen mee konden we bij oma altijd terecht voor de eerste verse maatjes met een boontjessalade en krielaardappeltjes, het witte goud, de lekkere asperges, …. kortom we leerden er alles eten en vooral genieten van het eten en samen zijn!

Tijdens mijn studies besliste ik om aan de slag te gaan in de horeca, gepassioneerd zoals ik was vloog ik er met volle moed tegenaan. 1 jaar werden er al snel 2 en zo ben ik letterlijk blijven plakken aan de horeca. Altijd een gezellige boel met de collega’s onder elkaar. En zo werd ik een echte Bourgondiër.
Mijn leven draaide enkel en alleen nog om voeding.

elle1

Tot ik plots enorme gezondheidsproblemen begon te krijgen. Het ene onderzoek na het andere… en dan… het nieuws…
Mijn wereld stortte in elkaar als ik te horen kreeg dat ik op een ferm dieet werd gezet.
Geen gluten en lactose meer, geen steenvruchten, ui, look, prei, etc.
Ik wist niet hoe ik hier aan zou moeten beginnen.

Toch was dit de grootste input om te starten met leuke en lekkere gerechtjes uit te proberen. Een grote zoektocht naar alternatieven, want hé glutenvrij eten hoeft helemaal niet saai te zijn!

Ik sloeg er mij door en meer en meer kreeg ik vraag naar mijn receptjes.
En toen… toen begon mijn kleine verhaal vorm te krijgen.

Ik startte met het uitwerken van mijn recepten en begon die te posten via enkele kanalen, maar al snel bleek dat er meer mensen in mij geloofden dan ik zelf.

Ondertussen overleed mijn liefste grootmoeder Odette en raar maar waar, ze gaf mij nog de kracht en de steun om door te zetten.
En zo kwam ik op het idee om een blog te starten als Ode aan Odette.
Al snel kwam ik bij deze naam, want moeilijk was het niet! Gewoon de mix van Elle & Odette = Odelle!

Hiermee wil ik iedereen inspireren om in de keuken te vliegen, welke allergenen die je ook in de baan staan en hoe weinig tijd je ook hebt…
Met mijn gerechtjes heb je in een handomdraai een lekkere, gezonde maaltijd op tafel getoverd!

Liefs,
Elle x

Advertentie