Burrata / gegrilde courgette / groene asperges / artisjok / kappertjesdressing
Weekend & een stralend zomers weertje, wat willen jullie nog meer?
Ik heb het ideale gerechtje voor dit weekend zowel als lunch, maar kan zeker en vast ook als een leuk hapje voor jullie BBQ!
Wat heb je nodig ?
Voor de salade :
50 gr rucola
250 gr burrata
1/2 courgette
6 groene asperges
150 gr gemarineerde artisjokharten
(Deze kan je al in de meeste supermarkten vinden, ik koop ze altijd van het merk: SACLA)
een paar blaadjes verse basilicum
een snuifje zeezout
Voor de dressing :
5 el extra vierge olijfolie
1 el balsamico azijn
20tal kappertjes
peper & zout
Zet eerst en vooral de grillpan op zodat die goed heet kan worden terwijl je de groenten snijd.
Snij de courgette in dikke schijven.
Halveer de groene asperges in de breedte.
Snij de burrata in grove stukken, maar meestal valt die zo uit elkaar door dat die zo smeuig is, maar dat is helemaal niet erg!
Grill de plakken courgette en de groene asperges kort langs beide kanten.
Schik de rucola over de borden, daar bovenop de courgette & de groene asperges.
Verdeel daar tussen de artisjokharten en de burrata.
Strooi een snuifje zeezout over de groenten.
Voor de dressing: meng de olijfolie, balsamico azijn & de kappertjes en kruid af met peper en zout.
Verdeel de dressing over de borden.
Werk af met een paar blaadjes basilicum.
Smakelijk!!
Liefs,
Elle x