Vegetarische pastarolletjes

Pastarolletjes / courgette / aubergine / ricotta / burrata

Njam heeft een nieuw kookboek uitgebracht ” Het weekmenu “.

Hierin kan je tal van gerechten vinden die in een mum van tijd op tafel staan boordevol verse ingrediënten.
In dit boek kan je tips vinden om met een minimum aan meal prepping in het weekend een hele week snel verse gezonde maaltijden op tafel te toveren.
Zoals Njam het verwoord : ” Alles valt of staat met een goede planning.”

Save time, money & food!
Je bespaart tijd door meerdere gerechten klaar te maken op hetzelfde moment en zo bespaar je ook nog eens geld omdat je bewuster inkopen gaat doen.
Zo volg je gewoon jouw boodschappenlijstje en kom je minder in de verleiding om nog andere ingrediënten te gaan aankopen.
En zo komen we dan ook op het bewust omgaan met voeding en hoef je helemaal niets weg te gooien.
Win-Win-Win !

Zo mocht ik al een eerste gerechtje uittesten uit het nieuwe kookboek.
Vegetarische pastarolletjes van chef Peppe Giacomazza.


Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 300 g spinazie
– 250 g ricotta
– 4 el geraspte Parmezaanse kaas
– 250 g verse lasagnevellen
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 1 teentje look
– 1 blik tomatenblokjes
– enkele blaadjes basilicum
– 1 bol burrata
– nootmuskaat
– olijfolie
– peper en zout

Meal prep
– Blancheer de spinazie kort in kokend water. Giet af en schrik kort in ijswater zodat de spinazie zijn groene kleur behoudt. Laat uitlekken. Meng de spinazie met de ricotta, de geraspte Parmezaanse kaas, peper, zout en nootmuskaat.

– Leg telkens twee lasagnevellen in de lengte naast elkaar en zorg dat ze een beetje overlappen. Bestrijk ze met het spinazie-ricottamengsel en rol op.
Snijd de rolletjes middendoor en zet ze rechtop in een ovenschaal.

– Snijd de aubergine en de courgette in blokjes. Blancheer de aubergineblokjes kort in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Bak vervolgens de blokjes aubergine en courgette in een scheutje olijfolie samen met een teentje look. Kruid met peper en zout. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en enkele blaadjes basilicum toe. Laat enkele minuten sudderen.

– Verdeel de tomatensaus over de pastarolletjes. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over. Plaats de ovenschotel gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat afkoelen, dek de ovenschotel af en plaats in de koelkast.

De dag zelf
– Zet de ovenschaal 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal uit de oven, verdeel er de burrata en verse basilicum over en serveer onmiddelijk.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x


Bron Recept : Njam ” Het weekmenu ”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s