Het zijn onze laatste zomerse dagen alvorens we de koude wintermaanden gaan trotseren.
We proberen nog zoveel mogelijk te genieten van het buiten zitten en slaan nog snel wat vitamine D op in ons lichaam.
Misschien moeten we nog een laatste picknick organiseren?
Ik nam onlangs deel aan een workshop op Eat Brussels georganiseerd door Vittel.
Chef Bruno Antoine gaf ons alle tips en weetjes mee om een leuke, lekkere picknick box klaar te maken.
Heerlijk toch die kleine lekkere hapjes, het samen zijn, samen delen op een dekentje tussen de velden of in het bos.
Smullen en genieten van de rust en de laatste zonnestralen.
We werden in groepjes opgesplitst aangezien we met een vrij grote groep waren.
Toeval bleek dat de foodbloggers in dezelfde groep terecht kwamen, dus onmiddelijk wisten we dat het een gezellige middag zou worden.
Eerst wat zoeken en draaien, want ja we staan hier op een beurs en niet in onze eigen keuken.
We stonden in voor het dresseren van alle gerechtjes, tof, want ja dat is toch volledig ons ding!
Toch eerst even achter het fornuis, ratatouille maken met de goedlachse Stefanie van Foodlove.
Oké, die is in een mum van tijd klaar en kunnen we verder gaan met het dresseren van alle kleine gerechtjes…
Vittel chef Bruno Antoine geeft ons nog de nodige tips mee en laat ons dan maar heel het boeltje regelen.
Maar ja, no panic, wij kunnen dit wel aan ( euhm… of niet soms?! )
Stroop die mouwen maar om hoog, want nu komt het échte werk.
We maakten een olijventapenade, een linzensalade, tabouleh, lamsgehaktballetjes, een ceviche van kabeljauw en een rijstpap met citrus.
Eerst met de girls nog eventjes proeven en we zagen dat het goed was.
Foodblogger Joline van healthymealfie keek er al enorm naar uit om onze picknick te gaan uittesten!
De picknick boxen nog afwerken met lekker, krokant stokbrood en een gekookt eitje en klaar is kees !
Smullen!!!
Thanks to Vittel, Famous Relations & Eat Brussels
ww.vittel.be
http://www.brussels.be/eat-brussels
http://www.famousrelations.be