Pasta Vongole / venusschelpen / look / platte peterselie
Yes ! Nog steeds een fiere ambassadeur van Rob The Gourmets Market te Brussel.
Wat ben ik blij om elke maand aan de slag te mogen gaan met deze topproducten!
Ik kan me hier volledig laten gaan en telkens ik er mijn inkopen ga doen, kom ik naar huis met een hoofd boordevol lekkere idieeën en weet ik daardoor zelf niet waar te beginnen.
Mocht je er langs gaan, kan ik je enkel de tip geven om er niet binnen te stappen met een knorrige maag want dan zal jouw auto te klein zijn om alle producten te vervoeren.
Deze keer koos ik voor één van mijn favoriete gerechten. Eentje met weinig ingrediënten maar oh zo lekker… pasta vongole. Met zo een bordje voor jouw neus waan je je onmiddellijk op een terrasje in Italië.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 200 gr spaghetti ( ik koos voor glutenvrije pasta )
– 500 gr venusschelpen
– een halve bussel platte peterselie
– 3 el lookolie ( voor de fodmappers ) of 1 teen look ( fijngeperst )
– 1 sjalot ( fijngesnipperd )
– een scheutje witte wijn
– peper en zout
– 1/2 chilipeper ( fijngesnipperd )
– olijfolie indien je verse look gebruikt
Bereiding:
– Spoel de venusschelpen een 3tal keer. Er mag zeker geen zand meer in de schelpjes zitten en zet ondertussen een ruime pot gezouten water op het vuur. Breng het water aan de kook voor de pasta.
– Was de peterselie en hak fijn.
– Verhit de olijfolie/lookolie en stoof de sjalot en chilipeper aan. Voeg de venusschelpen toe en plaats op een hoog vuur. Voeg een scheutje witte wijn toe en dek af met een deksel. Deze moeten maar enkele minuten garen.
– Kook de pasta beetgaar en giet af.
– Schud de schelpjes op en voeg de pasta toe. Kruid af met peper en zout en bestrooi met de verse peterselie.
– Werk af met venkelbloemetjes en serveer met een lekker glaasje witte wijn.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
Ps: Heb jij al een kijkje genomen op de e-shop van Rob ?
https://www.rob-brussels.be/nl/e-shop/