Pasta / gerookte zalm / courgette / mascarpone
Jullie kennen het wellicht wel, zo van die drukke dagen waarop je echt geen zin meer hebt om te koken, maar toch met een knorrende maag in de auto naar huis rijdt van het werk.
Dan heb ik het ideale gerechtje voor jullie.
Lekker, gezond en staat op tafel in een kwartiertje!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 1 courgette
– 250g mascarpone
– 400g gerookte zalm
– 2 MAGGI Kub Or cubes ( veggie bouillonblokjes )
– 1 teentje look ( geperst )
– 1 ui ( fijngesnipperd )
– 400g tagliatelle
– 1 tl currypoeder
– peper & zout
– handvol verse basilicum
Bereiding:
– Was de courgette en schaaf met een rasp of mandoline in fijne schijfjes.
– Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en stoof ondertussen de ui en de look aan in olijfolie.
– Voeg de courgette toe en stoof mee, voeg slecht 2 MAGGI cubes en de curry toe.
– Blus af met wat kookvocht van de pasta.
– Voeg de mascarpone toe en laat smelten tot een romige saus. Versnipper de basilicum en voeg deze toe als extra smaakmaker.
– Giet de pasta af en voeg toe bij de saus.
– Kruid af met peper en zout en versnij de gerookte zalm in fijne reepjes.
– Voeg toe bij de pasta en meng alles mooi onder elkaar zodat de pasta de saus goed kan opnemen. Kruid nogmaals af met een flinke draai van de peper molen ( naar smaak ) , een blaadje basilicum en klaar om te smullen!
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
Recept in samenwerking met Maggi: http://www.maggi.be