Weekendje weg in de Leiestreek

Roeselare

Na 8 maanden onderbroken nachten met nog heel wat nachtvoedingen en natte pampers, in combinatie met de renovatiewerken en het opnieuw starten met werken waren onze batterijen aan het leeglopen en hadden we dringend nood aan een beetje ontspanning.
We wouden er toch even tussen uit, maar aangezien het de eerste keer zou zijn dat we onze kleine spruit voor een nacht bij de grootouders zouden achterlaten wou ik natuurlijk niet ver van huis weg zijn.
We wonen zelf in de Leiestreek en aangezien we ons eigen dorpje zo gezellig en mooi vinden, keken we er enthousiast naar uit om nog een Leiestad te gaan ontdekken.
Op een half uurtje van thuis, kwamen we aan in het bruisende Roeselare.
En ja ik moet toegeven dat ik eerst Roeselare… Zou er daar veel te beleven zijn?!
Maar ik moest al heel snel mijn woorden terugnemen want het was er GE-WEL-DIG en voor iedereens meug wel iets leuks te ervaren.
Van de prachtige parken, naar alle leuke pop up zomerbars en waterpret naar de gezelligste boutiques om een prachtige dag af te sluiten in een van de vele lekkere eetplekjes.
Ik neem je even mee naar onze hotspots…

Onze eerste stop was aan het Sterrebos.
Ondanks een zonnige zaterdag in de zomervakantie was het hier ontzettend rustig.
Op enkele wandelaars na waren we zo goed als alleen in het park en konden we al helemaal tot rust komen en genieten van de stilte rondom ons.
We maakten eerst een wandeling in het park om het volledig te laten bezinken dat we er even tussenuit waren en om het loslaten van Rafa een plaatsje te geven.
Natuurlijk krijg je van wandelen honger en stond er in de picknickkasten al een gekoelde mand vol lekkers voor ons klaar.
Bij Camillus kookt kan je op voorhand een lekkere picknickmand samenstellen.
Je hebt verschillende formules waaruit je kan kiezen als ook leuke biertjes en limonades die je kan toevoegen aan jouw mand.
Op de dag zelf krijg je dan een berichtje met de code om jouw mand op te halen.
Ik was natuurlijk in alle haast een picknicklaken vergeten, maar no worries want lieve Melanie van Camillus kookt heeft zelf daar ook aan gedacht!

Aangezien we onze picknick niet op kregen, verzamelde ik nog het fruit en de koekjes voor bij onze volgende stop, het taartje namen we uiteindelijk nog mee naar het hotel om ’s avonds onze dag lekker te kunnen afsluiten.
Allé hop naar Roeselare City met z’n vele toffe pop up zomerbars langs de vaart, langs de Leie en hadden we geluk dat het nu ook nog eens net HAP-festival was.
Het Sint Sebastiaanpark word er dan voor 3 dagen omgetoverd in een smulparadijs met tal van eetkraampjes ( ja hoor, voor ieder wat wils! ) terwijl je kan genieten van live muziek.
Aangezien ons buikje nog goed vol was van de picknick verkozen we ervoor om een wandeling langs het water te maken richting het Geitepark.
En ook hier is een pop up zomerbar waar je dan ook kan dobberen op het water in een roeibootje of voor de liefhebbers eens goed watertrappelen met de pedalo.
Genieten toch?!
Aan de andere kant van Roeselare bevind zich dan nog een zomerbar langs de vaart waar je dan jouw verkoeling kan vinden in de zwembadcontainer.
Als je zeker wilt zijn van jouw plaatsje, dan kan je de zwembadcontainer alvast op voorhand reserveren tot 6 personen. Reserveren kan via deze link.
Mocht je al zin krijgen in een duikje, dan kan dit nog tem 28 augustus!

Met enkele kilometers in de benen trekken we richting ons hotel.
We reserveerden een kamer in het Parkhotel in Roeselare en aangezien het ons eerste uitje met z’n tweetje was deden we dit maar ineens goed. Wellnesskamer it is!
Een suite op de bovenste verdieping voorzien van een kitchenette, reuze inloopdouche, bubbelbad, 2 infraroodbanken en een sauna.
Gewoonweg ZA-LIG!
Hier hadden we echt enorm hard naar uitgekeken. Even opfrissen en een glaasje bubbels op het terras alvorens we richting ons dineradresje trekken ( al hadden we precies meer zin om gewoon te genieten van onze wellness op de kamer ).

Dus dan zal het jullie niet verbazen dat we snel iets gaan eten zijn in een van de vele restaurants die je hier op wandelafstand kan vinden om vervolgens terug in onze cocon te duiken.
Nog even in de sauna en het bubbelbad om dan volledig relaxed het bed in te duiken voor een stille nacht.
Heerlijk om na maanden eens een nacht te kunnen doorslapen, al gingen m’n ogen spontaan om 5u30 al open ook al moest ik niet opstaan om een baby te voeden.
Ik koos er dan maar voor om mijn partner nog te laten verder slapen en zelf nog wat te genieten van de warmte van de infraroodbank.

Kortom een geslaagd weekendje weg op een half uurtje van thuis.
Zeker voor herhaling vatbaar!

Uitgenodigd door Toerisme Leiestreek & Stad Roeselare

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s