Zalm / broccoli / warmoes / bloedzuring



Week 39 in onze kalender dit jaar en dit betekent dat vandaag de bewuste visweek van start gaat!
En gaan we daar effectief allemaal al bewust mee om?
We streven naar voldoende vis in de zee en gezonde oceanen, meren en rivieren.
En ook jij kan daar jouw steentje aan bijdragen.
Dus koop bewust visjes die voorzien zijn van een MSC- en ASC logo.
Voor diegene die de logo’s nog niet kennen of tenminste toch de betekenis erachter som ik ze even op zodat je deze logo’s makkelijk herkent.
Het MSC logo is een blauw logo die je meestal onderaan de verpakking kan terugvinden.
MSC staat voor wild gevangen vis, schaal- en schelpdieren die afkomstig zijn van visserijen die gecertifeerd zijn.
Het AMC logo heeft dan een groene kleur en staat voor duurzame vis afkomstig uit aquacultuur, verantwoorde kweek.

In de meeste supermarkten kan je al lekkere visjes vinden die voorzien zijn van deze logo’s.
En dit ook bij Lidl!
Een lekker stukje kabeljauw, zalmfilet, mosselen en zo kan ik nog even doorgaan.
Voor mijn gerechtje koos ik om aan de slag te gaan met de zalm.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 2 zalmfilets
– 1 broccoli
– 4 bloemaardappelen
– een handvol babyspinazie
– een scheutje melk
– 1 eigeel
– peper, zout en nootmuskaat
Bereiding:
– Voor we aan de slag gaan, haal de zalm uit de koelkast en laat intussen op kamertemperatuur komen. Aangezien we die niet volledig gaan doorbakken, maar wel op temperatuur willen binnenin.
– Snij de broccoli in roosjes.
– Schil de aardappelen en kook in ruim gezouten water samen met de helft van de broccoliroosjes.
– De andere helft van de broccoli roerbakken we gedurende een 7 tal minuten in olijfolie.
Als je geen fan bent van rauwe spinazie, kan je de spinazie hierbij opbakken.
– Kruid de zalm met peper en zout en bak langs beide kanten op een hoog vuur.
Naar gelang jouw stukje zalm, bak ik deze ongeveer 3 minuten langs elke kant.
Hou rekening met de dikte van jouw filet, we willen dat de binnenkant nog steeds nis is.
– Giet de aardappelen af, voeg een eigeel en een scheutje melk toe en pureer.
– Kruid de stoemp af met peper, zout en nootmuskaat.
– Serveer de stoemp op een bord en verdeel daarover de broccoli en spinazie.
– Werk af met de zalm en eventueel nog verse kruiden.
– Ik koos voor enkele blaadjes bloedzuring en warmoes uit mijn moestuin.
Smakelijk!
Liefs,
Elle