Vichyssoise / prei / aardappel / kruidige melk
Op 1 juni is het WERELDMELKDAG en is het de ideale dag om MELK nog eens extra in de kijker te zetten ! !
We weten allemaal dat melk goed is voor elk en dat we zo onze dagelijkse portie calcium makkelijk kunnen binnenkrijgen.
Maar wist jij ook dat je soep kan maken op basis van melk.
Vichyssoise is een smaakvolle soep op basis van preiwit, aardappel en kruidige melk.
Bovendien kan je deze zowel warm als koud serveren.
De ideale kom soep dus door in ons wispelturig Belgisch weertje.

Wat heb je nodig?
– 1 selderstengel
– 2 preistronken ( witte deel )
– 1 grote ui
– 1 gedroogd laurierblaadje
– 1 grote aardappel
– 1/2 liter kippenbouillon
– 200 ml melk
– 1/2 bosje bieslook ( fijngesnipperd )
– Peper en zout
Bereiding:
– Snipper de ui fijn en stoof aan in boter samen met het laurierblad.
– Was de prei en de selder, snipper fijn en laat meestoven bij de ui.
– Schil de aardappel en snij in kleine blokjes, voeg toe en laat het samen nog eventjes stoven.
– Blus af met de kippenbouillon en de melk.
– Laat 15 minuten verder sudderen.
– Mix alles goed door. ( vergeet zeker het laurierblaadje er niet uit te vissen )
– Schenk in kommetjes en werk af met fijn gesnipperde bieslook.
– Voor de afwerking van je bieslook, gestoofde prei, eetbare bloemen, tuinkers en/of croutons gebruiken.
Smakelijk!
Elle x
Recept in samenwerking met VLAM : https://www.lekkervanbijons.be/melk