Spruitensoepje met gerookte eendenborst

De lente laat precies toch nog eventjes op zich wachten. Al was ik al aan het dromen van de heerlijke, frisse salades. Ze moeten nog eventjes wachten, want ik verwarm nu nog liever mijn handen aan een tas soep.
Lidl heeft sinds kort weer een ruim DELICIEUX assortiment. Met al een blik op de gezellige paasbrunches.
Ik ging aan de slag met de gerookte eendenborst als afwerking voor mijn soepje.
Het is toch altijd leuk om een lekker extra’tje toe te voegen aan een gewone kom soep.
Welke toppings gebruiken jullie om jouw soepje een extra toets te geven?
📸 recept voor Lidl Belgium
4personen:
– 2 uien
– 1 preistengel
– 1/2 kg spruitjes
– 2 aardappelen
– 2 laurierblaadjes
– 1 takje tijm
– 2 liter groentenbouillon
– peper, zout & nootmuskaat
– 16 sneetjes gerookte eendenborst
Bereiding:
– Stoof de uien en de prei aan.
– Maak de spruitjes proper, halveer en voeg toe bij de gestoofde ui en prei.
– Schil de aardappelen, snij in kleine blokjes en voeg samen met de laurierblaadjes en takje tijm toe.
– Blus af met 2 liter groentenbouillon.
– Afkruiden met peper, zout & nootmuskaat.
– Laat een half uurtje op een laag vuur verder garen.
– Kruiden eruit & mixen!
– Afwerken met fijn gesneden reepjes gerookte eendenborst.
SMAKELIJK! ! !
Liefs,
Elle x