Opgevulde aubergine met vegankaas

Aubergine / parelcouscous / vegan kaasblokjes / granaatappel

Ik streef enorm naar zero waste en daarom is mealpreppen in het weekend de basis om voedselverspilling tegen te gaan.
Zo ga je ook bewuster inkopen doen met jouw boodschappenlijstje voor de hele week.
En op deze manier kan je ook veel meer verschillende groenten gaan verwerken in een aantal gerechten.
Dankzij enkele uurtjes extra voorbereidingen in de keuken tijdens het weekend, kan ik tijdens de drukke werkweek toch in een mum van tijd een lekkere en gezonde maaltijd op tafel neerzetten.

En zo komen we dan bij het gezond eten…
Want we willen allemaal gevarieerd, bewust en tegelijkertijd lekker eten.

Sinds ik het plantaardig alternatief van kaasblokjes ontdekte ging ik er regelmatig mee aan de slag.
Want variëren kan je zeker en vast met de kaasblokjes van SoFine Foods.
Van mediterrane kruiden naar zongedroogde tomaten en gemende olijven die je kan serveren van borrelhapje tot in een pastagrecht of een ovenschotel.

Het liefst genieten we zo verantwoord mogelijk, voor zowel eigen gezondheid als de impact op het klimaat.
Meerdere studies bewijzen dat je met een meer plantaardige lifestyle op beide fronten een positieve invloed kunt hebben.
Wat ons tegenhoudt om vaker voor plantaardig te kiezen is kaas !
Om deze drempel te verlagen én een verantwoord alternatief te bieden, lanceert SoFine Foods de nieuwe innovatie in de vorm van verantwoorde en plantaardige SoCheeze blokjes.
SoFine is de pionier als het gaat om plantaardige alternatieven !

En als deze argumenten je nog niet over de streep kunnen trekken dan kan ik jullie nog meegeven dat deze kaasblokjes aanzienlijk minder verzadigd vet en zout bevatten dan fetakaas wat dan nog eens beter is voor ons cholesterolgehalte.

Zo paste ik één van mijn gerechten die ik regelmatig serveer als mijn vegetarische vriendinnen komen tafelen.
Wat zij zijn dol op deze opgevulde aubergines met hand gerolde couscous en normaal serveer ik deze dus met feta.
Vanaf nu wordt deze dus steevast vervangen door de vegan kaasblokjes.

opgevulde aubergine




Wat heb je nodig voor 2 personen :

– 100 g SoCheeze zongedroogde tomaat
– 1 aubergine
– 75 g parelcouscous
– 1 el pesto
– handvol peterselie
– olijfolie
– peper en zout
– 1 el za’atar
– granaatappelpitjes ( afwerking )




Bereiding :

– Was de aubergine en halveer in de lengte. Leg de aubergines in een vuurvaste schaal en maak insnijdingen in het vruchtvlees.
– Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en za’atar.
– Plaats een half uurtje in een voorverwarmde oven op 160 graden.
– Kook intussen de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer de pesto onderdoor.
– Versnipper de peterselie en meng onder de couscous.
– Haal de aubergines uit de oven en lepel het vruchtvlees uit de schil. Het vruchtvlees voegen we toe bij de parelcouscous.
– Halveer de kaasblokjes en voeg ook toe bij de couscous.
– Vul de aubergines terug op met de couscous mengeling en plaats nog een 10 tal minuten in de oven.
( Wil je deze schotel bewaren voor één van de komende dagen, dan sla je deze laatste stap over, dek de schotel af en plaats op jouw gewenste moment de schotel in de oven om op te warmen. )
– Werk af met granaatappelpitjes en nog wat fijngesnipperde peterselie.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

Ps: Wil jij graag aan de slag met deze plantaardige kaasblokjes? Deze zijn verkrijgbaar bij Carrefour en Delhaize.
Of wil je graag nog extra productinformatie of benieuwd naar welke producten SoFine Foods nog te bieden heeft?
Deze kan je vinden via deze link : https://www.sofine.eu/

Advertentie

3 gedachten over “Opgevulde aubergine met vegankaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s