Sla / tomaat / komkommer / rode ui / feta / olijf
Γειά σου !
Wat is dat nu weer zie ik je denken… Dit is Hallo! in het Grieks.
Want vandaag staat er één van mijn favoriete salades op tafel. Vanaf het zonnetje bij ons erdoor komt, dan volgt al snel deze topper.
Ik ben verzot op feta en gelukkig mag ik deze lekkere kaas wel nog eten aangezien deze geen koemelk bevat. Al zou ik deze wel eens willen eten op een terrasje op een Griekenland.
Is trouwens een van mijn vakantiebestemmingen die nog op mijn to-do lijstje staat !
Ik vind de Griekse keuken echt FAN-TAS-TISCH al denk ik dat dit nog geen vergelijking is met wat we in Griekenland op ons bord krijgen.
Die gezellige mezze’s met alle proevertjes mmmmmM !
Zo een pure keuken, lekkere smaken en er worden vooral veel groenten in verwerkt, wat mij dan natuurlijk enorm aanspreekt.
Hier voor jullie al eens mijn eigen variant van een Griekse salade.
Basic en je hebt er geen bomvolle koelkast voor nodig om deze klaar te maken en toch oh zo lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 1 komkommer
– 600 gr kerstomaatjes
– ½ ijsbergsla ( fijngesnipperd)
– 250 gr feta
– 1 grote rode ui ( fijngesnipperd )
– 80 gr ontpitte groene olijven
– sap van ½ citroen
– extra vièrge olijfolie
– 1 tl witte wijnazijn
– 2 el oregano
– 1 tl paprikapoeder
– peper & zout
Bereiding:
– Pel en snipper de rode ui fijn. Schil de komkommer en snijd halvelings door. Verwijder dan de zaadlijst en versnij in blokjes.
– Was de ijsbergsla en versnipper in fijne reepjes.
– Spoel de tomaatjes en halveer. Herhaal dit met de olijven.
– Meng alle groenten in een kom samen en voeg de kruiden toe.
– Meng olijfolie met het citroensap en de witte wijnazijn. Kruid af met peper en zout naar smaak.
– Druppel de dressing over de groenten en meng alles goed onder elkaar.
– Laat de feta uitlekken en verkruimel over de salade.
– Serveer deze salade fris met een stukje platbrood of stokbrood.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
Heerlijk fris!
LikeLike
Ziet er heerlijk uit en geeft een zomers gevoel
LikeLike